środa, 2 kwietnia 2014

Jajka faszerowane.


  Kolejna moja "jajeczna propozycja", równie prosta w wykonaniu jak poprzednia. Jakość zdjęć troszkę gorsza, co jak się domyślacie oznacza, że były robione bez udziału Luli ;-)



Składniki:

10 jajek Farmio,
30 dag pieczarek
5 łyżek majonezu
sól, pieprz, ostra papryka
avocado
parę gałązek bazylii lub mięty
kiełki, użyłam z brokuła
2 łyżeczki soku z cytryny

Przygotowanie:

   Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu i obraniu przecinamy wzdłuż na pół. Za pomocą łyżeczki usuwamy żółtka. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i dusimy. Po wystudzeniu miksujemy na gładko z żółtkami  i przyprawami. Taką masę nakładamy do 12 połówek jajek, zrobiłam to za pomocą rękawa cukierniczego. Możemy polać dodatkowo sosem zrobionym z majonezu i jogurtu naturalnego. Avocado miksujemy razem z bazylią, solą i odrobina pieprzu oraz sokiem z cytryny. Nakładamy do pozostałych połówek jajek, posypujemy obficie kiełkami. Smacznego.


Wielkanocne Smaki - edycja IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu