wtorek, 1 kwietnia 2014

Pasta jajeczna - szybka i tania propozycja kanapkowa.



Na blogu http://gotowaniecieszy.blox.pl Kasia ogłosiła konkurs na potrawę z jajkami, w związku z tym postanowiłam przygotować kilka potraw. Postawiłam na przepisy bardzo proste ale takie, w których jajka grają główna rolę.Pierwsza moja propozycja to pasta jajeczna. Zapraszam.




Składniki:

15 jajek
łyżka musztardy dijon lub innej ostrej
3 duże łyżki majonez
duży pęczek szczypiorku lub dymki
sól, pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek kroimy. Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy i gotowe. Smacznego.



2 komentarze:

  1. uwielbiam pasty jajeczne! pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo tak.. szybka, tania i w dodatku smaczna :)

    OdpowiedzUsuń

Szukaj na tym blogu