środa, 16 lipca 2014

Ostatnia szansa na truskawki.



Truskawki już się kończą ale jeszcze rzutem na taśmę przepis z użyciem tych owoców, oczywiście można użyć innych np. brzoskwiń, jagód i porzeczek. Do tego koktajl, który przygotowuje kilka razy w tygodniu, owoce + maślanka+otręby + miód.


Przygotowując te babeczki korzystałam z przepisu Kasi z bloga gotowaniezieszy.blox.pl.



Składniki:

 2 jajka
150 g kwaśnej śmietany 18%,
50 g stopionej margaryny,
250 g mąki,
150 g cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
10 niewielkich truskawek.

Przygotowanie:

Jajka mieszamy z przestudzoną margaryną oraz śmietaną i wlewamy do mąki wymieszanej z cukrem i proszkiem. Mieszamy chwilę łyżką. Papilotki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i w każdą muffinkę wciskamy pokrojoną w 3-4 plasterki truskawkę. Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok. 20 minut - do suchego patyczka. Smacznego.




2 komentarze:

  1. Szybkie,smaczne a jakie efektowne ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie juz niestety dawno po truskawkach, zostają mrożone. Pozdrawiam i zapraszam do Nas na rozdawajkę z nagrodami!

    OdpowiedzUsuń

Szukaj na tym blogu