wtorek, 1 lipca 2014

Arbuz w wytrawnym wydaniu.


   Przedstawiam Wam dzisiaj jedno z moich ulubionych połączeń arbuz + feta, wprawdzie gościło już u mnie na blogu ale tym razem w rozszerzonej wersji.  Jest to moja pierwsza propozycja w konkursie sałatkowym Kujawskiego, do którego postanowiłam przygotować proste sałatki kilku składnikowe, w których to jakość produktów i dobry dressing decyduje o smaku całości, mimo że nadal lubię sałatki "bałagany", do których wrzucam wszystko co nawinie się pod rękę ;-)


Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwisZpierwszegoTloczenia.pl :http://majanaboxing.blox.pl/2014/06/Kujawski-ze-smakiem-do-salatek-Konkurs.html

Oświadczam, że akceptuję regulamin konkursu.


Składniki:
1/4 średniej wielkości arbuza,
kilka garści rukoli,
1 opakowanie sera typu feta,
saszetka oleju Kujawskiego z bazylią,
garść bazylii,
 kilka listków mięty

Przygotowanie:


 Schłodzonego arbuza kroimy w trójkąty, a ser w plastry. Układamy na liściach rukoli i polewamy sosem przygotowanym z zmiażdżonych ziół i oleju. Polewamy sosem sałatkę i delektujemy się jej smakiem. Smacznego.





2 komentarze:

  1. Arbuza bardzo lubię.Fajny pomysł na sałatkę. :)
    Pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń

Szukaj na tym blogu