Pasta-na-kanapke |
Dzisiaj prosta propozycja kanapkowa, świetnie sprawdzi się także z mini sucharami lub paluszkami grissini jako przekąska na spotkaniu towarzyskim. pasta zawiera bardzo dużo łatwoprzyswajalnego białka oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie tych z grupy B, a to za sprawą morskiego trewala.
Oczywiście możecie użyć innej ryby - świetnie w tego rodzaju pastach sprawdza się wędzona makrela lub szproty. Możecie także urozmaicić dodatki np. chrzanem lub koperkiem. Smacznego.Pasta-na-kanapke |
Składniki:
1/2 kg białego sera ( użyłam serka Mój Ulubiony z Wielunia)
30 dag wędzonego trewala,
1 duża czerwona cebula,
sok z połowy cytryny,
sól.pieprz
Przygotowanie:
Rybę obraną z ości i skóry rozdrabniamy widelcem. dodajemy ser, sok z cytryny, pokrojona na drobna kostke cebulę oraz sól i pieprz do smaku. Pamiętajmy, że wędzona ryba jest już słona ! Mieszamy dokładnie i podajemy. Świetnie smakuje z ciemnym żytnim chlebem. Smacznego.
Pasta-na-kanapke |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz