środa, 6 kwietnia 2016

Pyszna pasta do kanapek z trewalem.

Pasta-na-kanapke


   Dzisiaj prosta propozycja kanapkowa, świetnie sprawdzi się także  z mini sucharami lub paluszkami grissini jako przekąska na spotkaniu towarzyskim. pasta zawiera bardzo dużo łatwoprzyswajalnego białka oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie tych z grupy B, a to za sprawą  morskiego trewala.
Oczywiście możecie użyć innej ryby - świetnie w tego rodzaju pastach sprawdza się wędzona makrela lub szproty. Możecie także urozmaicić dodatki np. chrzanem lub koperkiem. Smacznego.
Pasta-na-kanapke

Składniki:

1/2 kg białego sera ( użyłam serka Mój Ulubiony z Wielunia)
30 dag wędzonego trewala,
1 duża czerwona cebula,
sok z połowy cytryny,
sól.pieprz


Przygotowanie:

Rybę obraną z ości i skóry rozdrabniamy widelcem. dodajemy ser, sok z cytryny, pokrojona na drobna kostke cebulę oraz sól i pieprz do smaku. Pamiętajmy, że wędzona ryba jest już słona ! Mieszamy dokładnie i podajemy. Świetnie smakuje z ciemnym żytnim chlebem.  Smacznego.


Pasta-na-kanapke

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu