Dzisiaj pomysł na fajną wiosenną przekąskę. Dania z tortilli pojawiały się już na naszym blogu, tym razem w bardziej świeżej i pasującej do plenerowych przyjęć wersji. Proste w wykonaniu i mało kosztowne, a znikają ze stołu ekspresowo. Użyłam gotowych tortilli ale oczywiście możecie zrobić je sami.
Składniki:
5 placków tortilli,
1 opakowanie serka kremowego,
pęczek dymki,
kilka liści sałaty
1 papryka żółta
kilka rzodkiewek
2 zielone ogórki
sól, pieprz,
garść liści bazylii lub mięty
Przygotowanie:
Serek mieszamy z solą, pieprzem i posiekanymi ziołami, a następnie rozsmarowujemy go na tortillach. Na serku układamy liście sałaty oraz pokrojone w paski ogórki, paprykę, rzodkiewki oraz posiekaną dymkę. Zwijamy w rulony i kroimy na 2 cm roladki. ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi listami bazylii lub roszponki. Gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz