Ostatnio coraz rzadziej jem pieczywo, podobnie jak większość moich znajomych, ale takiemu upieczonemu w domu chlebowi nie mogę się oprzeć. Jest pyszny i zdrowy, zawiera bardzo dużo błonnika, a także fosfor, magnez i cynk, dodatkowo dzięki otrębom owsianym bogaty jest w witaminy z grupy B oraz witaminę E. Smakuje obłędnie z sałatą i pomidorem, taką pastą z wędzonej ryby lub z tuńczyka i z każdym innym ulubionym przez Was dodatkiem. Spróbujcie ten przepis, a przekonacie się jak łatwo upiec w domu własny chleb.
Na koniec jeszcze dwa słowa o stylistyce dzisiejszych zdjęć. Oprócz chleba pojawiają się na nich przedmioty z ukochanymi przez mnie motywami folkowymi. Kocham szczególnie te na białym tle ale i na czarnym bardzo mi się podobają. Jeśli znajdziecie coś fajnego w tym klimacie, podsyłajcie proszę linki.