czwartek, 14 lutego 2013

koreczki inaczej...


Witam po bardzo długiej przerwie. 
Strasznie ubolewam nad tym, że ciągle na wszystko brakuje mi czasu dlatego prowadzenie bloga oraz moja aktywność w blogosferze została zepchnięta na dalszy plan.  
Powoli staram się nadrabiać zaległości, zaglądam na Wasze blogi, szykuję niespodziankę na pierwsze urodziny:)


Moja propozycja na dziś to szybka, imprezowa przekąska. Pomysł zaczerpnęłam z biedronkowej gazetki, który zmodyfikowałam po swojemu.

Składniki na około 25 sztuk:
  • opakowanie szynki szwardzwaldzkiej
  • żółty ser (ok. 400 gram)
  • śmietana 18%
  • ogórki konserwowe
  • rukola
  • opcjonalnie jakieś kolorowe warzywo, ja dałam rzodkiewkę
Przygotowanie:
Ser żółty zetrzeć na drobnym tarle, wyłożyć serem formę do muffinek, zapiekać w piekarniku w temperaturze ok. 180 stopni aż ser się roztopi i lekko zarumieni. Po wyciągnięciu ser w foremce lekko docisnąć szklanką tak by utworzył się mały koszyczek. Gdy ser ostygnie do środka nałożyć rukolę, kawałek ogórka owinąć plastrem szynki szwardzwaldzkiej. Do każdej porcji dodać pół łyżeczki śmietany. Na wierzch każdego koszyczka ułożyłam startą rzodkiewkę. 
 Smacznego i do zobaczenia:)
LuLa 



2 komentarze:

Szukaj na tym blogu