Kolejna propozycja na dodatek do kanapek, oczywiście nie tylko, na ciepło boczek tez jest wyśmienity. Nie oszukujmy się, nie jest to danie niskokaloryczne i najzdrowsze, jednak nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, a kto nie lubi boczku :-)
Składniki:
2 kg surowego, niewędzonego boczku,
sól, pieprz, majeranek, papryka słodka,
2 łyżki musztardy
Przygotowanie:
Mięso dokładni myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Smarujemy musztardą. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso i wlewamy wodę do 3/4 wysokości boczku. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku, przez około 2 godziny, aż do uzyskania chrupiącego wierzchu i wyparowania całej wody.
fajne
OdpowiedzUsuńczym mozna zastapic otreby w przepisie na pieczen rzymska i w jakiej ilosci?
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Otręby można zastąpić mąką pszenną lub ziemniaczaną lub bułką tartą w ilości takiej jak otręeby, pozdrawiam serdecznie
Usuńdziekuje :)
Usuń