Nie wiem czy piliście kiedyś koktajle na bazie wina musującego. Ja bardzo je lubię szczególnie te z dodatkiem soku pomarańczowego lub truskawkowego, z arbuzem też świetnie smakują. Tego typu lekkie drinki najlepiej sprawdzają się w słoneczne dni na plenerowych przyjęciach.
Były one inspiracją do stworzenia dzisiejszego przepisu, która stanowi moją kolejną propozycję na konkurs Winiary. Deser jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a zarazem super efektowny. Zapraszam.Składniki:
2 galaretki arbuzowe Winiary
300 ml wina musującego
300 ml wody
owoce do dekoracji
Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie, a następnie mieszamy z winem musującym. Rozlewamy do kieliszków zostawiając około 100 ml mieszaniny. Pozostałą galaretkę miksujemy, aż do powstania piany i wylewamy na wierzch galaretek. Chłodzimy, aż do stężenia deseru. Dekorujemy owocami. Smacznego.
jak ładnie podane! :]
OdpowiedzUsuńDziękuję, tutaj w zasadzie bardziej chodzi o podanie bo przepis jest bardzo prosty. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń