niedziela, 26 maja 2013

Czerwona kapusta z rodzynkami i maggi.


   Ostatnio u nas bardzo konkursowo się zrobiło. Niedawno seria przepisów na galaretkowe szaleństwa (zdobyłyśmy jedną z nagród), a dzisiaj zaczynamy serię z maggi. Do wygrania jest mój wymarzony od wielu lat "kotek" czyli robot Kitchen Aid. Trzymajcie za nas kciuki.

   Pierwsza z naszych propozycji to sałatka z czerwonej kapusty. Prosta w przygotowaniu, smaczna i zaskakująca. Polecam.


Składniki:

  • mała główka czerwonej kapusty;
  • około 100 gram rodzynek;
  • sól;
  • kilka kropli octu;
  • maggi

Przygotowanie:

Kapustę siekamy, odrzucając twardy głąb i liście zewnętrzne. Zalewamy wodę, niewiele ponad poziom kapusty i gotujemy z odrobiną soli. Zaraz po zagotowaniu odcedzamy i szybko skrapiamy octem. Dodajemy rodzynki i maggi. maggi musi być dość dużo tzn, kilka łyżeczek ale zróbcie to zgodnie ze swoim smakiem. Smacznego.


1 komentarz:

Szukaj na tym blogu