Przepis na ta sałatkę zapowiadałam już jakiś czas temu na Fb ale ostatnie nastrój ostatnich tygodni nie sprzyjał tworzeniu nowych postów, co mam nadzieję nam wybaczycie. W nowym rok wchodzimy pomysłem zainspirowanym przepisem na sałatkę o tej samej nazwie, którą jadłam w restauracji Gazdówka w Zakopanem. Przygotowanie proste, a efekt naprawdę rewelacyjny. Polecam i danie i zakopiańską restaurację. Pozdrawiam nowo rocznie.
Składniki:
1/2 melona, rodzaj wedle upodobań,
1 długi ogórek zielony,
1 podwójny filet z piersi kurczaka,
mieszanka sałat z roszponka i rukolą,
sól, pieprz, bazylia i mięta świeże,
2 łyżki musztardy francuskiej, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy,oliwa
Przygotowanie:
Z musztardy, soku, oliwy oraz soli i pieprzu przygotowujemy sos. Pierś kurczaka natarta przyprawami grillujemy na patelni grillowej i kroimy w paski, które układamy naprzemiennie z paskami z melona i ogórka. Sałatę mieszamy z podartymi ziołami i sosem. układamy na kurczaku i polewamy jeszcze raz sosem. Pycha.
Sałatka cudna ,aż chce sie jeść ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń