Ostatnio u nas bardzo konkursowo się zrobiło. Niedawno seria przepisów na galaretkowe szaleństwa (zdobyłyśmy jedną z nagród), a dzisiaj zaczynamy serię z maggi. Do wygrania jest mój wymarzony od wielu lat "kotek" czyli robot Kitchen Aid. Trzymajcie za nas kciuki.
Pierwsza z naszych propozycji to sałatka z czerwonej kapusty. Prosta w przygotowaniu, smaczna i zaskakująca. Polecam.
Składniki:
- mała główka czerwonej kapusty;
- około 100 gram rodzynek;
- sól;
- kilka kropli octu;
- maggi
Przygotowanie:
Kapustę siekamy, odrzucając twardy głąb i liście zewnętrzne. Zalewamy wodę, niewiele ponad poziom kapusty i gotujemy z odrobiną soli. Zaraz po zagotowaniu odcedzamy i szybko skrapiamy octem. Dodajemy rodzynki i maggi. maggi musi być dość dużo tzn, kilka łyżeczek ale zróbcie to zgodnie ze swoim smakiem. Smacznego.
świetne połączenie smaków:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuń