Kolejny z zapowiadanych wpisów z użyciem nowych smaków galaretek Winiary. Galaretki mają tak intensywny i egzotyczny smak, że nie wymagają wielu dodatków. Super komponują się z owocami tropikalnymi. Wykorzystałam to przygotowując lekki deser w postaci talerza owoców tropikalnych. Galaretki świetnie dopełniają całość, pięknie to wygląda i smakuje znakomicie. Owoce można dzisiaj kupić w wielu miejscach po naprawdę przystępnych cenach, ja zaopatrzyłam się w Biedronce.
Przedstawiam Wam bardziej sposób podania, niż przepis ale warto go wykorzystać. Taki talerz będzie piękna ozdobą stołu.
Galaretki przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tą o smaku blue curacao wlałam do wydrążonych połówek pomarańczy i po kilku godzinach pokroiłam na małe części, a tą o smaku red maragrita wypełniłam połówki kokosa. Smacznego.
Smakowity ten talerz:) Z chęcią się poczęstuje:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł,fajnie to wyglada:))
OdpowiedzUsuńpięknie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńale kolorowa i egzotyczna wyżerka ;)
OdpowiedzUsuńwow! bardzo efektownie to wygląda! gratuluję!!!! ;)
OdpowiedzUsuńSzukałam ostatnio w sklepie (dużym sklepie) niebieskiej galaretki i nie było. Zaczęłam się zastanawiać czy to, że widziałam kiedyś taką to nie był sen. Teraz widzę, że jednak nie.
OdpowiedzUsuńGalaretka w pomarańczach, super pomysł!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, galaretki mają super kolory, a w połączeniu z owocami wyglądają aromatycznie, świetny deser. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń