poniedziałek, 6 maja 2013

Egzotyczny talerz.


   Kolejny z zapowiadanych wpisów z użyciem nowych smaków galaretek Winiary. Galaretki mają tak intensywny i egzotyczny smak, że  nie wymagają wielu dodatków. Super komponują się z owocami tropikalnymi. Wykorzystałam to przygotowując lekki deser w postaci talerza owoców tropikalnych. Galaretki świetnie dopełniają całość, pięknie to wygląda i smakuje znakomicie. Owoce można dzisiaj kupić w wielu miejscach po naprawdę przystępnych cenach, ja zaopatrzyłam się w Biedronce.



  Przedstawiam Wam bardziej sposób podania, niż przepis ale warto go wykorzystać. Taki talerz będzie piękna ozdobą stołu. 

  Galaretki przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tą o smaku blue curacao wlałam do wydrążonych połówek pomarańczy i po kilku godzinach pokroiłam na małe części, a tą o smaku  red maragrita wypełniłam połówki kokosa. Smacznego. 



8 komentarzy:

  1. Smakowity ten talerz:) Z chęcią się poczęstuje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł,fajnie to wyglada:))

    OdpowiedzUsuń
  3. ale kolorowa i egzotyczna wyżerka ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. wow! bardzo efektownie to wygląda! gratuluję!!!! ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Szukałam ostatnio w sklepie (dużym sklepie) niebieskiej galaretki i nie było. Zaczęłam się zastanawiać czy to, że widziałam kiedyś taką to nie był sen. Teraz widzę, że jednak nie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Galaretka w pomarańczach, super pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł, galaretki mają super kolory, a w połączeniu z owocami wyglądają aromatycznie, świetny deser. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Szukaj na tym blogu