Dziękujemy wszystkim za liczny udział w konkursie "Kosz pełen dobroci Sante".
Wszystkie wasze przepisy bardzo przypadły nam do gustu i pewne nie raz je wykorzystamy, przez to wybór był trudny i oddałyśmy go losowi.
Kinga, nasza mała "sierotka" nie do końca wiedząc o co chodzi wylosowała przepis na
"Tartę z kiszoną kapustą i żurawiną" z przepisu Pani Katarzyny Prosińskiej
oraz
"Kokosowo - pandanowe muffinki z gruszkami" z przepisu Pani Anety Majchrzak
oraz
"Kokosowo - pandanowe muffinki z gruszkami" z przepisu Pani Anety Majchrzak
Gratulujemy i w celu dostarczenia nagrody skontaktuje się z Paniami przedstawiciel Sante
Zapraszamy również na nasz profil na FB gdzie zamieściłyśmy galerię wszystkich nadesłanych przepisów.
Zwycięskie przepisy:
Tarta z kapustą kiszoną i żurawiną
SKŁADNIKI:
Ciasto:
1. 25 dag mąki
2. 13 dag margaryny
3. 1 łyżka oleju
4. 1/2 łyżeczki soli
5. 1/4 szklanki wody
Farsz:
1. 500 g kapusty kiszonej
2. 50 g żurawiny Sante
3. 1/2 szklanki wody
4. Sól do smaku
5. Pieprz do smaku
6. 1/2 łyżeczki kminku
Dodatkowo:
1. Olej do duszenia
2. Mąka do rozwałkowania ciasta
3. Jajko
4. Margaryna do wysmarowania formy
5. Bułka tarta do wysypania formy
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
1. Przesiewamy mąkę do miski. Dodajemy margarynę, olej, sól i wodę.
2. Szybko zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około 30 minut do schłodzenia.
Farsz:
1. Kapustę moczymy w wodzie, wyciskamy, kroimy na krótsze kawałki i wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Dusimy na wolnym ogniu z dodatkiem wody około 20 minut, co chwilę mieszając.
2. Pod koniec duszenia dodajemy żurawinę, kminek, przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Dusimy jeszcze około 10 minut.
3. 1/4 schłodzonego ciasta odkładamy. Resztę rozwałkowujemy i wykładamy do żaroodpornego naczynia na tartę wysmarowanego margaryną i wysypanego bułką tartą.
4. Ciasto nakłuwamy widelcem, obciążamy np. fasolą i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika na około 10 minut.
5. Na podpieczone ciasto wykładamy farsz.
6. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy na wysypanej mąką stolnicy, radełkiem ciasto kroimy w paski i układamy na wierzchu tarty kratkę.
7. Kratkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i tak przygotowaną tartę wstawiamy do rozrzanego do 180 stopni C piekarnika na około 25 minut.
Smacznego!
SKŁADNIKI:
Ciasto:
1. 25 dag mąki
2. 13 dag margaryny
3. 1 łyżka oleju
4. 1/2 łyżeczki soli
5. 1/4 szklanki wody
Farsz:
1. 500 g kapusty kiszonej
2. 50 g żurawiny Sante
3. 1/2 szklanki wody
4. Sól do smaku
5. Pieprz do smaku
6. 1/2 łyżeczki kminku
Dodatkowo:
1. Olej do duszenia
2. Mąka do rozwałkowania ciasta
3. Jajko
4. Margaryna do wysmarowania formy
5. Bułka tarta do wysypania formy
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto:
1. Przesiewamy mąkę do miski. Dodajemy margarynę, olej, sól i wodę.
2. Szybko zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około 30 minut do schłodzenia.
Farsz:
1. Kapustę moczymy w wodzie, wyciskamy, kroimy na krótsze kawałki i wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Dusimy na wolnym ogniu z dodatkiem wody około 20 minut, co chwilę mieszając.
2. Pod koniec duszenia dodajemy żurawinę, kminek, przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Dusimy jeszcze około 10 minut.
3. 1/4 schłodzonego ciasta odkładamy. Resztę rozwałkowujemy i wykładamy do żaroodpornego naczynia na tartę wysmarowanego margaryną i wysypanego bułką tartą.
4. Ciasto nakłuwamy widelcem, obciążamy np. fasolą i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika na około 10 minut.
5. Na podpieczone ciasto wykładamy farsz.
6. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy na wysypanej mąką stolnicy, radełkiem ciasto kroimy w paski i układamy na wierzchu tarty kratkę.
7. Kratkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i tak przygotowaną tartę wstawiamy do rozrzanego do 180 stopni C piekarnika na około 25 minut.
Smacznego!
Tarta-z-kiszona-kapusta-i-zurawina |
"Kokosowo - pandanowe muffinki z gruszkami"
Składniki:
- 2 szklanki mąki tortowej
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego drobnego Sante
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka pasty pandanowej
- 1 szklanka (250 ml) napoju kokosowego Alpro z dodatkiem ryżu naturalnego
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 2 świeże gruszki (lub z kompotu)
Przygotowanie:
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia przesiać do miski i wymieszać. Do suchych składników dodać napój kokosowy Alpro, olej roślinny oraz pastę pandanową. Całość energicznie wymieszać, dodać pokrojoną gruszkę, jeszcze raz krótko wymieszać i masą napełniać foremki do muffinek do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200C.
Muffiny-kokosowo-pandanowe-z-gruszka |
Witajcie,
OdpowiedzUsuńwczoraj wieczorem widziałam już wyniki konkursu i do dzisiaj nie mogę uwierzyć, że udało mi się wygrać ten wspaniały Kosz pełen dobroci Sante. Niesamowite produkty się w nim znajdują!
Bardzo, bardzo się cieszę i strasznie dziękuję!!! Jest mi strasznie miło i sprawiłyście mi i mojej rodzinie ogromną radość!!!
Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję, serdecznie pozdrawiam, życzę dobrej nocy i miłego jutrzejszego dnia i czekam na wiadomość od przedstawiciela Sante.
Aneta
Ps. Czy nie muszę Wam podawać mojego adresu?