piątek, 6 czerwca 2014

Wiosenne roladki z tortilli.


Dzisiaj pomysł na fajną wiosenną przekąskę. Dania z tortilli pojawiały się już na naszym blogu, tym razem w bardziej świeżej i pasującej do plenerowych przyjęć wersji. Proste w wykonaniu i mało kosztowne, a znikają ze stołu ekspresowo. Użyłam gotowych tortilli ale oczywiście możecie zrobić je sami. 




Składniki:
5 placków tortilli,
1 opakowanie serka kremowego,
pęczek dymki,
kilka liści sałaty
1 papryka żółta
kilka rzodkiewek
2 zielone ogórki
sól, pieprz, 
garść liści bazylii lub mięty

Przygotowanie:

Serek mieszamy z solą, pieprzem i posiekanymi ziołami, a następnie rozsmarowujemy go na tortillach. Na serku układamy liście sałaty oraz pokrojone w paski ogórki, paprykę, rzodkiewki oraz posiekaną dymkę. Zwijamy w rulony i kroimy na 2 cm roladki. ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi listami bazylii lub roszponki. Gotowe.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu